Home » » PMRAM Menghantar Wakil Ke Persidangan Di Syria

PMRAM Menghantar Wakil Ke Persidangan Di Syria

KAHERAH, 28 Februari – PMRAM hari ini telah bersetuju untuk menghantar wakil ke Motivasi Smart Mahasiswa Islam Syria, anjuran Persatuan Pelajar Malaysia Syria (PPMS). Program yang bakal diadakan selama 2 hari, iaitu pada 5 dan 6 Mac 2010, menggabungkan mahasiswa Malaysia bagi mewakili beberapa buah negara.PMRAM yang mewakili mahasiswa Mesir, telah bersetuju untuk menghantar Saudara Muhammad Mujahid bin Ir Haji Mohammad Fadzil, ke program tersebut.

Presiden PMRAM, Saudara Abdul Mu’izz bin Mohamad berkata bahawa PMRAM berbesar hati menerima jemputan PPMS sebagai tenaga pengisi program tersebut.


Saudara Mujahid yang juga terlibat secara langsung di bawah PMRAM akan mewakili PMRAM ke program tersebut. Ini jelas menunjukkan bahawa PMRAM mendapat tumpuan seluruh mahasiswa Malaysia di luar negara.

Beliau menambah lagi, bahawa sebelum ini wakil daripada mahasiswa Melayu di beberapa buah negara lain, pernah mengadakan beberapa siri lawatan ke pejabat PMRAM.

Bahkan sebelum ini, PMRAM pernah menjadi tuan rumah Perhimpunan Mahasiswa Sedunia (PERMIS) yang menghimpunkan wakil mahasiswa Malaysia dari beberapa buah negara. Pada tahun ini, ia diteruskan pula oleh PPMS.

sumber : pmram.org
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments :

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

 
Support : UPP KPIPM | PMRAM Cawangan Perak | KPIPM
Copyright © 2011. Laman KPIPM - All Rights Reserved
Template Modify by KPIPM64
Proudly powered by Blogger