Wednesday, March 17, 2010

Bayaran Rumah Tamu Akan Berubah


17 MAC – Ustaz Muhammad Hafizuddin bin Zakariya, Bendahari Kehormat mengumumkan bahawa bayaran Rumah Tamu akan berubah, bermula bulan April ini.

Perubahan hanya berlaku untuk tetamu Malaysia, yang ingin menyewa rumah tersebut. Sebelum ini bayaran sebanyak LE 80 untuk sehari, akan meningkat kepada LE 100 disebabkan beberapa penambahan dalam peralatan di rumah tersebut.

Peningkatan ini akan berkuatkuasa bermula 1 April nanti. Pada hari ini, bayaran sebanyak LE 80 masih dikekalkan.

Manakala bayaran yang lain dikekalkan seperti biasa, iaitu sebanyak LE 10 bagi ahli KPIPM yang sudah berkahwin, dan LE 15 bagi bukan ahli KPIPM, tetapi masih belajar di Mesir, katanya.

Manakala ahli KPIPM yang dianggap sebagai tetamu Malaysia, dikenakan sebanyak LE 100, bermula 1 April nanti. Bayaran sebelum tarikh tersebut ialah sebanyak LE 80.

Tetamu dari luar Mesir, samada dari Jordan atau sebagainya, bayaran yang dikenakan sepertimana tetamu Malaysia, iaitu sebanyak LE 100 bermula 1 April nanti.

Beliau berkata lagi bahawa mahasiswa bukan Mesir tidak dibenarkan untuk menginap di Syaqah Muhafazah. Sebaliknya mereka perlu menginap di Rumah Tamu, sekiranya terdapat kekosongan, dan bayarannya sepertimana yang telah dimaklumkan.

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM