Saturday, January 21, 2012

MAKLUMAN TERKINI : Sistem Dermasiswa Online MAIPk Telah Dibuka

Adalah dengan ini pihak Jabatan Setiausaha Agung KPIPM dimaklumkan bahawa permohonan Sistem Dermasiswa Online MAIPk bagi sesi 2011/2012 telah dibuka oleh pihak jawatankuasa Dermasiswa MAIPk.


1.      Bagi yang pernah mendaftar, ikuti arahan seperti yang tertera di    laman web http://www.maiamp.gov.my/dermasiswa//iaitu terdapat link untuk semakan no kad pengenalan, sistem akan menghasilkan nombor permohonan baru bagi tahun 2012 .


2.     Pemohon perlu mengemaskini sebarang maklumat, terutama sekali di bahagian E di mana perlu menambah tahun pengajian.


3.     Mengemaskini bahagian F, sejarah pengajian terkini.


4.     Pemohon yang pertama kali membuat permohonan, anda perlu mengisi sistem Dermasiswa Online MAIPk dengan menanda di ruangan PERTAMA KALI MENDAFTAR, mengisi segala butiran yang terdapat di dalam sistem .


Justeru itu, pihak Jabatan Setiausaha Agung KPIPM mengharapkan agar setiap pemohon dapat mengambil perhatian terhadap perkara seperti berikut :


1.      Pemohon yang pernah memohon melalui sistem Dermasiswa online MAIPk sebelum ini, sila pastikan dapat menyediakan tasdiq kuliah(pengesahan pengajian) bermula awal sesi pengajian di Mesir beserta keputusan peperiksaan terkini.


2.     Pemohon yang pertama kali membuat permohonan, boleh menyerahkan borang dan maklumat yang dikehendaki(seperti tertera pada muka hadapan borang zakat manual) kepada pihak Pejabat Hal Ehwal Pelajar (HEP) melalui Setiausaha Agung KPIPM.


3.     Sebarang maklumat akan dimaklumkan daripada masa ke semasa melalui Blog Rasmi KPIPM http://kpipm64.blogspot.com/ dan FB Pmram Cawangan Perak http://www.facebook.com/profile.php?id=100002271293873&ref=tn_tnmn.


4.     Sebarang pertanyaan boleh merujuk kepada Saudara Ahmad Shazwan Bin Khalid, Setiausaha Agung KPIPM di talian +20114-5241856 dan Saudari Nurhafsah Binti Awalluddin, Setiausaha HEWI KPIPM di talian +20111-0560554. .

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM