Home » » Polis Penjajah: Rempuhan Ke Al-Aqsa Akan Diteruskan

Polis Penjajah: Rempuhan Ke Al-Aqsa Akan DiteruskanBAITULMAQDIS - Kata seorang pegawai polis penjajah, Niso Shuham di BaitulMaqdis(Al-Quds) hari ini bahawa rempuhan masuk ke perkarangan Masjid Al-Aqsa akan diteruskan pada hari-hari akan datang. Niso menyifatkan rempuhan-rempuhan masuk seperti ini adalah 'kunjungan-kunjungan bebas'.
________________________________________
Baca lagi:
Unit khas penjajah rempuh masuk ke halaman Al-Aqsa
Pelampau rempuh masuk ke halaman Al-Aqsa

________________________________________

Dari sudut lain, Yayasan Al-Aqsa dalam garisan 1948(jajahan 1948/garisan hijau) memberi peringatan berhubung perkembangan dari kenyataan seumpama ini.

Yayasan Al-Aqsa dalam kenyataannya berkata, kenyataan ini membawa maksud tujuan yang bahaya. Tambahan pula, penjajah nekad meneruskan tentangannya ke atas Masjid Al-Aqsa sepertimana yang berlaku dalam dua minggu ini. Demikian itu, Yayasan Al-Aqsa menilai jika apa-apa perkara yang menimpa Masjid Al-Aqsa, penjajahlah yang mesti dipertanggungjawabkan.

Menurut kenyataan itu, penjajah sememangnya menghalang beberapa orang pemuda Palestin dari memasuki Al-Aqsa khususnya pelajar-pelajar yang terlibat dalam program '
مساطب العلم' serta menahan kad pengenalan sebahagian besar dari pelajar-pelajar berkenaan sama ada pelajar lelaki dan perempuan. Tambahan lagi, sebilangan pelajar perempuan yang terlibat dalam program berkenaan juga tidak dibenarkan masuk.

Pun begitu, menurut Yayasan Al-Aqsa, penjajah telah membenarkan satu kumpulan yang terdiri dari 30 anggota perisik penjajah memasuki dan meninjau dalam perkarangan Masjid Al-Aqsa diiringi pegawai dan anggota polis penjajah. hari ini. Berikutan itu, tujuh warga haram Israel turut dibenarkan masuk secara individu.

sumber : map2street
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments :

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

 
Support : UPP KPIPM | PMRAM Cawangan Perak | KPIPM
Copyright © 2011. Laman KPIPM - All Rights Reserved
Template Modify by KPIPM64
Proudly powered by Blogger