Home » » Warga Zionis, Tentera Penjajah Ceroboh Ke Al-Aqsa

Warga Zionis, Tentera Penjajah Ceroboh Ke Al-AqsaBAITULMAQDIS - Berpuluh-puluh individu yang terdiri dari tentera penjajah dan warga zionis menceroboh masuk ke perkarangan Masjid Al-Aqsa pagi Rabu, 28/03/2012 melalui Bab Al-Magharibah.

Berhubung kejadian, Yayasan Waqaf dan Peninggalan Al-Aqsa dalam kenyataan rasminya berkata, sewaktu laporan ini diterbitkan, mereka yang menceroboh masuk ke perkarangan Al-Aqsa meninjau keseluruhan kawasan dalam perkarangan Masjid Al-Aqsa, kelihatan sebilangan dari warga zionis turut cuba mengadakan ritual keagamaan Yahudi dalam Masjid Al-Aqsa.

Kejadian ini ketikamana sepasukan tentera penjajah bertebaran di setiap sudut berasingan dalam perkarangan Masjid Al-Aqsa. Namun, pada waktu yang sama puluhan dari penduduk Palestin terdiri dari jemaah dan penuntut program ilmuan di Masjid Al-Aqsa sedang berkawal di pertengahan keadaan yang diselubungi ketegangan.

Hampir 100 orang yang merempuh masuk ke perkarangan Al-Aqsa. Mengulas kejadian ini, Yayasan Al-Aqsa berkata, rempuhan Israel ke Masjid Al-Aqsa ekoran dari peningkatan mendadak rempuhan-rempuhan Israel akhir-akhir ini ke Al-Aqsa, khususnya dari unit-unit perisikan Israel.

Dalam kenyataan itu, Yayasan Al-Aqsa menyeru kepada umat Islam dan kerajaan umat Islam agar melaksanakan tanggungjawab terhadap Masjid Al-Aqsa, qiblat pertama dan BaitulMaqdis, tambahan lagi sering menjadi sasaran perlanggaran.

Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments :

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

 
Support : UPP KPIPM | PMRAM Cawangan Perak | KPIPM
Copyright © 2011. Laman KPIPM - All Rights Reserved
Template Modify by KPIPM64
Proudly powered by Blogger