Friday, September 30, 2011

Malam Kesyukuran Skuad Perak Yoep FC Meriah


 KAHERAH, 29 Sept- Majlis kesyukuran skuad perak Yoep FC telah diadakan di Dewan Syeikh Sya’rawi,  Wisma Darul Ridzuan A . Majlis tersebut diadakan bagi meraikan kejayaan skuad Yoep FC yang telah menduduki tempat ketiga dalam kejohanan Piala Malaysia (MASCUP ’11) PMRAM yang lalu.


Majlis yang diadakan selepas solat isyak itu telah dihadiri oleh Saudara Mohd Hafizzul Azri bin Azman selaku BP angkat KPIPM. Majlis dimulakan dengan ucapan Saudara  Amar Arif  bin Ahmad Po’aad, Ketua Biro Tabung Kebajikan, Kesenian Dan Riadhah. Seterusnya diikuti ucapan Saudara Muhammad Omar bin Adam, Yang Dipertua KPIPM sesi 2011/2012.

 “Pemain bola sepak begitu bersungguh-sungguh dalam menyusun strategi dan berkorban keringat semata mata menuju kemenangan. Begitu juga kita  sebagai seorang mahasiswa/wi perlu berkorban demi cita-cita yang diimpikan.”ujar beliau dalam ucapannya.


Majlis memberi peluang Saudara Mohd Hafizzul Azri bin Azman selaku BP angkat KPIPM untuk menyampaikan ucapan . “PMRAM akan berusaha memenuhi minat dan kehendak ahli-ahlinya. PMRAM juga memastikan agar sukan yang dianjurkan ini dapat menngukuhkan ukhwah dalam kalangan mahasiswa/wi Mesir.”ujar Saudara Mohd Hafizzul Azri dalam ucapannya.


Sebagai tanda penghargaan,  barisan pemain telah dikalungkan pingat dan sijil penghargaan oleh BP angkat KPIPM.

Majlis berakhir dengan jamuan makan untuk Skuad Yoep FC.

“Kita akan membentuk pasukan yang lebih mantap pada sesi kali ini bagi memastikan juara milik kita pada kejohanan akan datang insyallah”.ujar Saudara Amar Arif ketika jamuan makan semalam.


No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM