Home » » Mahasiswa/wi Baru Selamat Tiba Di Mesir

Mahasiswa/wi Baru Selamat Tiba Di MesirKAHERAH, 6 September – Kira-kira 9.20 minit pagi tadi menjadi sejarah kepada KPIPM tahun ini dengan menerima ketibaan mahasiswa/wi baru Perak.

Pesawat Royal Jordan telah selamat tiba di lapangan terbang Kaherah, terminal 1 yang membawa seramai 44 orang mahasiswa baru. 21 orang ikhwah manakala akhawat pula seramai 23 orang.

Daripada jumlah keseluruhan tersebut pula, seramai 3 orang ikhwah mahasiswa jurusan perubatan manakala akhawat seramai 4 orang selebihnya merupakan mahasiswa pengajian Islam.

Mereka juga diiringi oleh seorang wakil dari pegawai MAIPk yang lebih dikenali dengan En. Nazim.

Beberapa orang Badan Pengurus PMRAM, HEWI PMRAM, YDP dan raisah KPIPM juga turut hadir bersama bagi bersama-sama menyambut anak-anak Perak baru.

Setibanya di Wisma Darul Ridzuan B, seluruh mahasiswa/wi disambut oleh barisan adhoc pelaksana. Sejurus itu, sedikit taklimat keselamatan diberikan sebelum jamuan makan tengahari.

Majlis perasmian program Unit Sambutan mahasiswa Baru 2011 (USMB) dijangkakan akan dilangsungkan pada 8 September 2011 (Khamis) bertempat di Dewan Syeikh Sya’rawi, Wisma Darul Ridzuan A.

Dengan ini KPIPM mengucapkan selamat datang kepada seluruh mahasiswa/wi baru ke bumi Mesir ini. Semoga kehadiran ke bumi Anbiya’ ini memberikan satu semangat untuk terus menuntut ilmu Allah S.W.T yang amat luas di sini. Seterunya menjadi cahaya kepada masyarakat di tanah air kelak.
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments :

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

 
Support : UPP KPIPM | PMRAM Cawangan Perak | KPIPM
Copyright © 2011. Laman KPIPM - All Rights Reserved
Template Modify by KPIPM64
Proudly powered by Blogger