Friday, September 23, 2011

Generasi Baru : Mesyuarat Agung Tahunan KPIPM kali ke 45


KAHERAH, 21 September - Mesyuarat Agung Tahunan KPIPM kali ke 45 telah berlangsung dengan jayanya. Majlis tersebut telah dimulakan dengan agenda perasmian yang telah dirasmikan oleh wakil PMRAM, saudara Abdul Aziz bin Ali.

Sejurus selepas itu, majlis diteruskan dengan gimik perasmian yang diteruskan oleh perasmi program dan disusuli dengan pelancaran buku dan baju Zikrayat 5.

Majlis bertukar kepada Mesyuarat Agung Tahunan kali ke 45 dengan dipengerusikan oleh YDP KPIPM, saudara Khairul Ashraf bin Mohd Khir sebelum diserahkan sepenuhnya kepada pengerusi sidang sesi pagi.


Mesyuarat dimulakan dengan pembentangan laporan setiap jabatan dan biro. Di sini melihatkan keprihatinan ahli KPIPM di dalam setiap biro dan jabatan sepanjang sesi kali ini dengan respon yang positif.

Majlis diambil alih pula oleh pengerusi sidang sesi petang. Mesyuarat diteruskan dengan pembentangan kewangan KPIPM dan disusuli dengan perbahasan satu daripada dua usul.
Pembentangan usul seterusnya pula disambung selepas Solat Asar.

Hasil yang diputuskan dari perbahasan daripada ahli sendiri, kedua-dua usul tersebut telah dipersetujui oleh ahli mesyuarat untuk dilaksanakan pada sesi kali ini. Seterusnya majlis berpindah kepada ucapan penggulungan YDP KPIPM sesi 2010/2011, saudara Khairul Ashraf Mohd Khir dan sekaligus membubarkan AJKT dan AJK HEWI KPIPM sesi 2010/2011.


Majlis diambl alih oleh Pengarah AJK KPR KPIPM sesi ini, saudara Mohd Firdaus bin Abd Razak bagi mengumumkan keputusan pilihanraya dalam pencalonan AJKT dan AJK HEWI KPIPM sesi 2011/2012.
Setelah mengumumkan keputusan pilihanraya, majlis diteruskan dengan ucapan penangguhan oleh YDP KPIPM sesi 2011/2012.
Majlis diakhiri dengan bacaan doa rabitoh oleh YDP KPIPM sesi 2011/2012.
Tahniah dan takziah diucapkan kepada AJKT dan AJK HEWI sesi 2011/2012, semoga kalian dapat meneruskan dan menyambung rantai-rantai perjuangan ini semampu mungkin.

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM