Sunday, November 27, 2011

Ahli KPIPM Perlu Pertingkatkan KeselamatanKAHERAH, 24 Nov - Bersempena hari pengumpulan anak-anak perak pada malam jumaat setiap minggu, KPIPM mengambil kesempatan mengadakan taklimat keselamatan kepada ahli KPIPM berkenaan keselamatan Mesir sekarang.

Taklimat keselamatan tersebut diadakan selepas solat isya’ dan solat hajat berjemaah. Manakala, sebelum itu diadakan bacaan yasin,tahlil dan tazkirah yang disampaikan oleh Dr Aimi Syahirah Bt Bahamam.

Semua ahli yang hadir diterangkan serba sedikit keadaan negara Mesir sekarang oleh Saudara Ibnu Abbas Bin Azizuddin, Timbalan Yang Dipertua KPIPM. Beliau juga turut menyiarkan gambar-gambar keadaan ditempat pehimpunan rakyat Mesir, terutamanya di Medan Tahrir.

Saudara Mohammad Omar Bin Adam, selaku Yang Dipertua KPIPM juga turut menerangkan pekeliling keselamatan yang dikeluarkan oleh PMRAM Pusat.

“Semua ahli , sama ada ikhwah atau akhawat dinasihatkan tidak keluar bersendirian terutamanya ketika menaiki teksi atau sebagainya.” Pesan Saudara Mohammad Omar Bin Adam.

Beliau juga, turut mengingatkan supaya semua ahli segera menghubunginya jika berlaku sebarang masalah di talian +20111 7869112/+20111 7598926 atau  Saudara Ibnu Abbas Bin Azizuddin, selaku Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Keselamatan KPIPM di talian +20111 0313027 atau Saudara Muhammad Firdaus Bin Aznan, selaku Pengerusi HISBAH KPIPM di talian +20111 5311054.

KPIPM mengharapkan agar semua ahli dapat mematuhi pekeliling yang dikeluarkan untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku dan juga, untuk kebaikan semua pihak.

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM