Tuesday, June 19, 2012

Semoga Berjaya Dalam Peperiksaan Kemasukan Al-Azhar (Imtihan Qabul)Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Segala puji dan syukur dipanjatkan ke hadrat Allah S.W.T diatas segala nikmat yang dikurniakan kepada sekalian makhluk. Seterusnya,dapat meneruskan kehidupan dalam dunia yang penuh dengan cabaran dan rintangan ini.

Sahabat bakal generasi Al-Azhar,

Kami bagi pihak Keluarga pelajar-pelajar Islam Perak Mesir (KPIPM) mengucapkan semoga berjaya dengan cemerlang di dalam peperiksaan kemasukan Al-Azhar (Imtihan Qabul)kepada pelajar negeri perak yang akan mendudukinya.

Seperti dijadualkan peperiksaan kemasukan Al-Azhar (imtihan qabul) bagi pelajar negeri Perak bersama negeri Kedah dan Perlis akan berlangsung pada 20 Jun 2012, Rabu yang bertempat di Kolej Islam As-Sofa Ampang, Selangor.

Firman Allah SWT yang bermaksud:-

“Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan(saja) mengatakan: "Kami telah beriman, sedang merekatidak diuji lagi? Dan sesungguhnya kami telah mengujiorang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnyaAllah mengetahui orang-orang yang benar dansesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta.”(Surah al-Ankabut : Ayat 2-3)

Keluarga Pelajar-Pelajar Islam Perak Mesir (KPIPM) yang menaungi anak-anak perak di Mesir memandang serius dalam memastikan generasi Al-Azhar sentiasa berterusan untuk mendalami ilmu di bumi yang berkat ini.

Justeru, pihak KPIPM akan sentiasa mendoakan kecemerlangan buat sahabat yang menduduki peperiksaan seterusnya melayakkan diri untuk menjadi mahasiswa/wi Al-Azhar.

“Berilmu, Beramal, Ikhlas”              
“Memartabat Keilmuan Memimpin Kesatuan

MOHAMMAD OMAR BIN ADAM
Yang DiPertua
Keluarga Pelajar-pelajar Islam Perak Mesir sesi 2011/2012

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM