Thursday, October 13, 2011

Kes Samun : KPIPM Cakna Agenda Kebajikan


KAHERAH, 12 Okt – Ketua Biro Tabung Kebajikan, Kesenian dan Riadhah KPIPM 2011/2012, saudara Amar Arif bin Ahmad Po’aad telah berkesempatan bagi menziarahi saudara Zulfadhli Hadi bin Abd Kadir yang disamun baru-baru ini.

Kes tersebut dilaporkan pada 9 Oktober yang lalu telah berlaku berhampiran Wisma Darul Ridzuan B.

Mangsa dilaporkan dalam perjalanan pulang dari Majlis Konvokesyen telah ditahan oleh dua orang warga tempatan dengan menaiki sebuah kereta dan salah seorang dari mereka berpakaian rasmi polis Mesir.

Beliau diminta untuk menunjukkan passport bagi memastikan tempoh visa masih sah. Setelah menyerahkan passport, beliau diminta untuk menyerahkan kamera DSLR kepunyaan beliau, dua handphone dan dompet untuk diperiksa.

Tidak beberapa minit kemudian, warga arab yang mendakwa sebagai polis tersebut mencampakkan passport dan terus memecut laju kenderaan yang dinaiki mereka bersama barangan berharga milik saudara Zulfadlihadi Abd Kadir tadi.

Kos kerugian yang terpaksa ditanggung mencecah RM4,000.00. Justeru itu, Ketua Biro Tabung Kebajikan, Kesenian dan Riadhah KPIPM 2011/2012, saudara Amar Arif bin Ahmad Po’aad memberikan sumbangan bagi meringankan beban berikutan kes samun tersebut.

Bagi seluruh ahli KPIPM agar lebih berhati-hati dengan warga tempatan yang mendakwa sebagai polis. Minta pengesahan sebagai polis sebelum memberikan sebarang perkara yang diminta.

Hubungi Yang Dipertua KPIPM di talian 011-7869112/011-7598926 bagi sebarang masalah.


No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM