Tuesday, January 22, 2013

KPIPM Menyuarakan Aduan Kepada PMRAM Pusat


KAHERAH, 22 Januari 2013 -  Susulan dengan insiden isu salah laku pegawai Perak baru-baru ini, KPIPM optimis  bagi menanganinya. Wakil KPIPM iaitu saudara Muhammad Hanif Bin Abdullah selaku Yang Dipertua KPIPM bersama mangsa iaitu saudara Amar Arif Bin Ahmad Po’aad diiringi Ketua Biro Kebajikan, Kesenian Dan Riadah KPIPM, saudara Muhammad Kamal Bin Faudzi  telah berkunjung ke pejabat rasmi Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir(PMRAM). Kunjungan ini bertujuan untuk melaporkan serta menyampaikan surat aduan hak mahasiswa bekenaan masalah salah laku pegawai Perak yang telah memukul pelajar Perak pada 19 Januari yang lalu.

Setibanya di sana, wakil Badan Pengurus PMRAM iaitu Naib Presiden III merangkap Ketua Lajnah Kebajikan Dan Kemanusiaan PMRAM, saudara Ahmad Huzaifah Bin Fauzi  bersama Presiden PMRAM saudara Abdul Aziz Bin Ali menyambut baik kedatangan wakil KPIPM.

Pada pertemuan tersebut, wakil KPIPM telah menyerahkan surat  aduan berkenaan masalah salah laku pegawai sepertimana yang telah diceritakan sebelum ini. Pihak KPIPM cuba untuk menyuarakan masalah yang berlaku dengan menjelaskan isu ini diperingkat PMRAM dan dalam perbincangan tersebut pihak KPIPM mendapat respon yang amat baik dan akan mengatur tindakan seterusnya bagi menyelesaikan masalah ini.

Pihak KPIPM mengharapkan agar masalah ini dapat diselesaikan dengan bantuan daripada semua pihak lebih-lebih lagi kebersamaan mahasiswa itu sendiri dalam mempertahankan hak selaku mahasiswa. Pihak KPIPM dengan sukacitanya merakamkan jutaan terima kasih kepada Pihak PMRAM  Pusat yang sudi membantu serta mendengar aduan kami.k

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM