Home » » Ehya' Ramadhan : Teruskan Berdoa Demi Mahasiswa

Ehya' Ramadhan : Teruskan Berdoa Demi Mahasiswa

KAHERAH, 17 OGOS - Keluarga Pelajar-pelajar Islam Perak Mesir dibawah selian Biro Dakwah dan Tarbiah telah mengadakan diskusi kitab dan Iftor Jama’ie bersama Abu Muhammad As-Sayyid Syeikh Rohimuddin bin Nawawi Al-Bantani.

Program ini telah diadakan di Wisma Perak Darul Rizuan (A). Majlis bermula dengan diskusi kitab yang bertajuk Al-Mukhtasor Fi ‘Ulum Addin pada jam 1.30 petang dan berakhir pada jam 4.30 petang.

Seterusnya, majlis diteruskan dengan Iftor Jama’ie. Majlis diserikan lagi dengan kehadiran 2 orang Mantan Presiden PMRAM bersama Badan Pengurus angkat Perak, saudara Mohd Hafizzul Azri bin Azman, Ketua Badan Ekonomi PMRAM.

Di pertengahan Solat Tarawih pula, Tazkirah Ramadhan disampaikan oleh Presiden PMRAM 2011.

Beliau menekankan agar mahasiswa terus berusaha menggandakan usaha di dalam melakukan amal ibadat di bulan Ramadhan ini.

Sebelum majlis berakhir, Tuan Presiden juga mengingatkan juga agar tidak melupakan berdoa demi kesejahteraan mahasiswa di bumi Mesir ini.

Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments :

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

 
Support : UPP KPIPM | PMRAM Cawangan Perak | KPIPM
Copyright © 2011. Laman KPIPM - All Rights Reserved
Template Modify by KPIPM64
Proudly powered by Blogger