Home » » Jaulah Fayyum '11 Meribat Ukhuwah

Jaulah Fayyum '11 Meribat Ukhuwah

FAYYUM, 31 Julai - Sesuai dengan tema yang dibawa pada jaulah baru-baru ini “Jauh Perjalanan Ukhwah Diribat” telah menghimpunkan 44 peserta.

Semua peserta berkumpul pada pukul 6.30 pagi dan mula bertolak ke Fayyum pada pukul 7.30 pagi.

Antara tempat-tempat menarik yang dilawati Tasik Qarun, Wadi Rayyan di Syalalat, kebun mangga dan Ain Silin. Manakala destinasi terakhir ialah Bandar Kincir Nabi Yusuf a.s.

Musyrif penerangan iaitu saudara Muhammad Mujahid bin Hj. Mohammad Fadzil telah menerangkan berkenaan sejarah-sejarah yang berada di kawasan jaulah.

Jaulah Fayyum pada kali ini juga disertai oleh Yang DiPertua KPIPM, saudara Mohamad Ashraf bin Mohd Khir dan turut serta Ketua HEWI KPIPM saudari Norul Aimi binti Mohd Razi merangkap penasihat Jaulah Fayyum ‘11

Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. Sejurus selepas melawat Kincir Air Nabi Yusuf a.s,rombongan terus bertolak pulang ke Kaherah dan selamat sampai pada jam 7.50 malam.

Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments :

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

 
Support : UPP KPIPM | PMRAM Cawangan Perak | KPIPM
Copyright © 2011. Laman KPIPM - All Rights Reserved
Template Modify by KPIPM64
Proudly powered by Blogger