Thursday, March 17, 2011

Tahniah Kepada Anak-anak Perak Yang Melangsungkan Perkahwinan - YDP


PARIT BUNTAR, 17 MAC - Pada jam 10 pagi tadi bermula majlis Akad Nikah Presiden PMRAM, Ustaz Shahrizan bin Mohd Hazime dan Ustazah Hurriyyah binti Abdul Mokti.

Yang Dipertua KPIPM, Ustaz Khairul Asyraf bin Mohd Khir yang turut hadir pada majlis tersebut mengucapkan tahniah kepada pasangan tersebut.Beliau juga mewakili anak-anak Perak, khususnya barisan pimpinan KPIPM mengucapkan tahniah kepada beberapa pasangan lagi anak Perak yang sudah berkahwin, dan akan berkahwin, antaranya Mohd Afifi Abd Rahman, Muhammad Sayuti, Nurul Izzah Abdullah dan Masyitah binti Jaafar.

Di kesempatan itu, YDP bersama beberapa ahli KPIPM sempat menziarahi Ustaz Abdul Mokti, ayah kepada Ustazah Hurriyyah yang sedang mengalami sakit. Beliau antara individu yang banyak membantu dalam menjayakan Program Kem Remaja Luqman, hasil kerjasama KPIPM bersama Pejabat Pentadbiran Agama Daerah Gerik dan Pengkalan Hulu, pada akhir 2009 (berita di sini)Dalam pada itu, Ustaz Muhammad Mujahid bin Ir Haji Mohammad Fadzil, Pengerusi Unit Bait Muslim KPIPM, menyatakan bahawa di dalam tempoh terdekat ini, KPIPM meraikan 4 pasangan yang mendirikan rumahtangga.

"Antaranya Mohd Afifi bin Abd Rahman bersama Nurul Akmal binti Syed Ahmad Shah yang telah melangsungkan walimatul urus pada 13 Mac lalu di rumah perempuan dan 19 Mac nanti di rumah lelaki" Katanya.

Mohd Afifi bin Abd Rahman


"Pasangan Ustaz Shahrizan dan Hurriyyah melangsungkan walimatul urus pada hari ini di rumah perempuan, dan 20 Mac di rumah lelaki di Kedah" Katanya lagi.

"Pasangan seterusnya ialah Muhammad Sayuti bin Mohammad Zawahib dan Nurul Izzah binti Abdullah yang bakal melangsungkan perkahwinan pada 2 dan 3 April ini" Katanya lagi.

"Pasangan Farizal bin Abdul Aziz dan Masyitah binti Jaafar pula akan mengadakan walimatul urus di rumahnya pada 3 April ini" Katanya mengakhiri perbualan.

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM