Thursday, March 24, 2011

Pertemuan Rasmi Bersama Pegawai Khas Exco Pendidikan NegeriIPOH 24 MAC - Pengurusan dan perbincangan berkaitan dengan persatuan berjalan lancar. Pada hari ini, Yang Dipertua KPIPM, Ustaz Khairul Asyraf bin Mohd Khir bersama Pemangku Pengerusi Badan Penasihat, Ustaz Muhammad Mujahid bin Ir Haji Mohammad Fadzil, telah mengadakan pertemuan dengan Bahagian Exco Pendidikan Negeri Perak.

Pada jam 10.30 pagi, pertemuan yang dijadualkan bersama YB Dato Zahir, Exco Pendidikan Negeri, telah diwakili oleh En. Aswanuddin, Pegawai Khas Exco Pendidikan. Beberapa perbincangan yang diketengahkan antaranya berkaitan dengan kursus persediaan untuk ke Mesir, tajaan negeri dan beberapa program KPIPM yang akan dilaksanakan.
Di kesempatan itu, Yang Dipertua sempat mengadakan pertemuan singkat bersama dengan En. Rashidi bin Ibrahim, Setiausaha Sulit Khas, Menteri Besar Perak.

Ustaz Khairul Asyraf berkata bahawa KPIPM akan berusaha untuk meningkatkan prestasi akademi mahasiswa dengan menjalinkan hubungan ini, iaitu Exco Pendidikan Negeri.

"KPIPM juga telah banyak mengadakan pertemuan dengan Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Perak (MAIAMPk) untuk usaha kecemerlangan mahasiswa ini" Katanya.

Beliau berharap agar perbincangan yang dilontarkan oleh pihak KPIPM dapat dipanjangkan ke dalam perbincangan Exco Kerajaan Negeri.

"Saya optimis dengan apa yang kita usahakan ini" Katanya lagi.No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM