Friday, April 8, 2011

Program Ehya al-Jum'ah Minggu Ini

KAHERAH,7 April - Majlis bacaan Yaasin diteruskan seperti biasa pada minggu ini. Majlis yang dimulakan dengan bacaan Yaasin dan diikuti dengan bacaan tahlil buat arwah-arwah yang telah pergi meninggalkan kita.

Pentazkirah pada malam ini pula ialah saudara Mohd Faizal bin Jaafar. Dalam tazkirahnya telah menyebut betapa bahayanya rokok di dalam masyarakat. Saranan beliau juga agar ahli-ahli KPIPM dapat mematuhi peraturan yang telah dikuatkuasakan oleh pihak persatuan untuk tidak merokok di syaqah atau di kawasan Wisma.

“Berhenti merokok adalah sebaik-baik tuntutan”. Ujar beliau lagi. Ketua Biro Dakwah & Tarbiah KPIPM,saudara Fareez Izhar bin Zainuddin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua ahli yang sentiasa menyokong dan mendokong segala aktiviti persatuan selama ini.

Saudara Muhammad Mujahid bin Mohammad Fadzil selaku pemangku Pengerusi Badan Penasihat menyeru warga KPIPM agar mengambil cakna mengenai sejarah kpipm.

“Siapa lagi yang akan menjaga keluarga ini kalau bukan kita (ahli KPIPM)”. Katanya dalam ucapan penutup malam ini secara langsung menutup majlis pada program Ehya al-Jum’ah minggu ini.

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM