Home » » Muhasabah Separuh Penggal : Ahli Prihatin Tanda Ukhuwah

Muhasabah Separuh Penggal : Ahli Prihatin Tanda UkhuwahKAHERAH,28 April – Keluarga Pelajar-pelajar Islam Perak Mesir (KPIPM) pada tahun ini telah mengadakan Muhasabah Separuh Penggal bagi sesi 2010/2011.

Program yang berlangsung di Dewan Syeikh Sya’rawi itu dilihat mendapat sambutan ahli yang menggalakkan. Ini dibuktikan dengan kehadiran ahli muhafazah luar Kaherah walaupun mempunyai komitmen masing-masing.

Pimpinan PMRAM, saudara Ahmad Taufiq Dahlan dan bakal Badan Pengurus PMRAM, saudara Zulhafeez Ahmad Zahidi juga turut sudi meluangkan masa bagi menghadiri program tersebut.

Program yang bermula pada jam 7.00 malam tersebut dimulai dengan bacaan Yaasin secara berjemaah dan disambung dengan pembukaan majlis Muhasabah Separuh Penggal oleh pengerusi majlis.

“Kami mengharapkan agar semua ahli dapat memberikan pendapat dan cadangan kepada pimpinan di dalam memastikan segala gerak kerja pimpinan lebih baik di masa hadapan”. Harap saudara Ibnu Abbas Azizuddin selaku pengendali slot muhasabah.

Malam tersebut melihakan ramai ahli yang memberikan pandangan dan cadangan kepada KPIPM. Ini membuktikan keprihatinan ahli-ahli kepada perjalanan KPIPM di dalam menjalankan gerak kerja yang didasari al-Quran al-Sunnah.

Majlis diakhiri dengan tayangan video Dairi KPIPM, Baiti Jannati dan pelancaran Unit Maktabah yang dibawah pantauan Biro Pelajaran dan Ilmiah KPIPM. Seterusnya diteruskan dengan penyampaian hadiah kepada pemenang pertandingan Baiti Jannati.


Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments :

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

 
Support : UPP KPIPM | PMRAM Cawangan Perak | KPIPM
Copyright © 2011. Laman KPIPM - All Rights Reserved
Template Modify by KPIPM64
Proudly powered by Blogger