Wednesday, April 13, 2011

KPIPM Ziarah Ahli Perak Di Tanta

TANTA,11 April – Satu ziarah anak-anak Perak telah dibuat oleh KPIPM ke cawangan Tanta baru-baru ini. KPIPM yang diwakili oleh saudara Mohammad Omar bin Adam, saudara Ibnu Abbas bin Azizuddin dan saudara Mohamad Amirul Fahmi bin Zulkefli.

Ziarah ini telah diketuai oleh saudara Mohammad Omar bin Adam yang juga merupakan mentor cawangan Tanta bagi sesi tahun ini.

Disamping ziarah dari rumah ke rumah ahli,terdapat beberapa perkara dan maklumat disampaikan kepada semua ahli. Antaranya adalah berkenaan isu keselamatan di Mesir berikutan revolusi yang berlaku baru-baru ini.

“KPIPM menasihatkan agar semua ahli tidak terlibat dalam mana-mana rusuhan walaupun rusuhan kecil”. Nasihat beliau ketika bersama ahli.

Maklumat terbaru juga turut disampaikan kepada ahli antaranya berkenaan Dermasiswa Online yang baru dibuka pada tahun ini.

“KPIPM berharap agar semua ahli dapat bersama-sama membantu di dalam menyebarkan maklumat berkaitan dengan Dermasiswa Online ini”. Harapan saudara Ibnu Abbas yang bertanggungjawap di dalam perihal zakat di sini.

KPIPM juga sempat menziarahi saudara Muhammad Amirullah bin Abdul Razak yang mengidap penyakit kulit baru-baru ini. KPIPM juga mengambil peluang untuk menyampaikan sedikit sumbangan kepada beliau bagi menanggung kos rawatannya.

KPIPM mengucapkan terima kasih kepada semua ahli yang bersama-sama meluangkan masa untuk mengeratkan ikatan silaturrahim. Semoga ikatan ini berkekalan sehingga ke akhirat kelak.

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM