Home » » Rumah Perak Dipecah Masuk

Rumah Perak Dipecah Masuk


27 FEBRUARI – Satu insiden terjadi di Wisma Darul Ridzuan A, di mana dipecah masuk oleh seorang berbangsa Arab yang tidak dikenali. Insiden tersebut berlaku sebaik sahaja selesai Solat Jumaat, iaitu pada jam 1.15 tengahari.

Beberapa orang saksi memberitahu bahawa suspek sempat memasuki beberapa bilik dan mengambil beberapa barang untuk dicuri. Saksi yang lain pula berkata bahawa suspek membawa sejambak kunci untuk membuka pintu utama Wisma Darul Ridzuan A.

Setelah ditemui, beberapa orang saksi cuba menangkap suspek tersebut, namun gagal kerana sempat melarikan diri. Kerugian dianggarkan sebanyak LE 800.00.

Ustaz Khairul Asyraf bin Mohd Khir, Yang Dipertua KPIPM menyifatkan bahawa insiden ini adalah kali keempat yang berlaku di kedua-dua Wisma Darul Ridzuan. Beliau juga mengingatkan kepada semua, supaya berwaspada dalam masalah ini.
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments :

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

 
Support : UPP KPIPM | PMRAM Cawangan Perak | KPIPM
Copyright © 2011. Laman KPIPM - All Rights Reserved
Template Modify by KPIPM64
Proudly powered by Blogger