Sunday, February 21, 2010

Jamuan sempena Walimatul Urus.

Kaherah 15 Febuari- Kenduri sempena meraikan pasangan dua mempelai Mohd Al Hafidz b Ramli dan Sharifah Syaeirah binti Syed Safian telah berlansung di Wisma Darul Ridzuan A.Pasangan yang telah selamat dijabkabulkan semalam diraikan pada majlis kenduri di bawah kelolaan Biro Tabung kebajikan,Kesenian dan Riadhah KPIPM.

Majlis gotong royong telah bermula sejak petang semalam dengan dihadiri oleh ahli KPIPM. Gotong royong untuk memotong bahan-bahan masakan telah dilaksanakan oleh ajk pelaksana program dengan diketuai oleh ust Mohd Hidayat b Azizan selaku ketua Unit Masakan pada kali ini. Gotong royong bersambung di sebelah malamnya dengan kerja-kerja masakan. Para akhawat pula sibuk dengan perhiasan di bilik pengantin bagi memeriahkan majlis ini.

Majlis jamuan makan telah bermula pada pukul 12.00 tengah hari.Para jemputan telah disambut oleh pasangan pengantin sendiri dengan penuh ramah dan mesra.Dewan Syeikh Sya’rawi telah dijadikan sebagai bilik jamuan bagi meraikan seluruh tetamu ikhwah yang hadir.Manakala para akhwat telah ditemptkan di Syaqah 3 dan 4. Majlis pemotongan kek telah diadakan di syaqah 7 khusus untuk para ustazah yang hadir.

Majlis disebelah malamnya dimulakan dengan pengajian kitab oleh Habib Zain.Majlis ini diteruskan dengan bacaan Ayat-ayat suci Al-Quran bagi memberkati majlis yang diadakan.Ucapan dari YDP KPIPM 2009/2010 iaitu ust Khairul Ashraf b Mohd Khir dan pengarah program pada kali ini ust Abd Hadi b Ab Rahman menyusul selepas itu.

Ucapan yang ditunggu-tunggu oleh semua hadirin pada malam tersebut tertunai dengan ust Mohd Al Hafidz b Ramli memberikan sedikit ucapan bagi meraikan para hadirin yang turut hadir malam tersebut.

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM