Home » » Maulid Nabi SAW di Rumah Perak

Maulid Nabi SAW di Rumah Perak


26 FEB – Hari ini, Biro Dakwah dan Tarbiah KPIPM telah mengadakan Sambutan Maulid Nabi SAW di Wisma Darul Ridzuan. Program ini diadakan selama 2 hari, iaitu pada 25 dan 26 Februari

Program bermula selepas Solat Maghrib berjemaah pada hari khamis. Ia disusuli dengan tazkirah jemputan khas, yang disampaikan oleh Ustaz Fairus bin Shoaib.

Pada keesokan harinya, program diteruskan lagi dengan tazkirah ringkas, dan marhaban beramai-ramai. Marhaban telah dikepalai oleh Ustaz Ibnu Abbas bin Azizuddin yang juga Ketua Biro Dakwah dan Tarbiah, dan Ustaz Syahrul Rashid bin Ghazali. Marhaban selesai pada jam 7.35 pagi.

Ustaz Khairul Asyraf bin Mohd Khir, Yang Dipertua KPIPM mengucapkan terima kasih kepada semua yang membantu, dan mengharapkan agar ahli KPIPM dapat menghayati kisah kehidupan Nabi Muhammad SAW, dan mengaplikasikannya di dalam kehidupan.
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments :

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

 
Support : UPP KPIPM | PMRAM Cawangan Perak | KPIPM
Copyright © 2011. Laman KPIPM - All Rights Reserved
Template Modify by KPIPM64
Proudly powered by Blogger