Saturday, November 27, 2010

Perlawanan Liga Futsal perkukuh ikatan taakhi

Mansurah,23hb November – KPIPM telah menghantar pasukan Futsal ke Mansurah bagi menyertai perlawanan Liga Futsal antara taakhi. Liga Futsal ini dianjurkan oleh Unit Kebudayaan, Kesenian dan Sukan, Dewan Perwakilan Mahasiswa Mansurah.

Perlawanan bermula pada kira-kira pukul 6 malam, bertempat di Istad Riadhi Gamaah, Mansurah. Sebanyak 13 pasukan yang bersaing pada malam tersebut. Perak yang terdiri daripada 12 orang pemain telah seri tanpa jaringan pada perlawanan pertama dengan menentang pasukan As-Sahra’ yang juga dari kalangan AJKT Mansurah.

Pada perlawanan yang kedua, pasukan Perak berjaya menundukkan pasukan Shagga’ Soul FC dari wakil pemain Dirasat Mansurah (2-0). Jaringan tersebut menerusi pemain baru iaitu Amar Arif Bin Po’ad dan Husairi Bin Wildan.

Pada perlawanan yang ketiga, pasukan Perak sekali lagi bertindak garang apabila berjaya menundukkan pasukan Ashabus Samba yang terdiri dari kalangan wakil dirasat dan perubatan Mansurah, dengan dua gol jaringan Amar Arif Bin Ahmad Po’ad (2-0), seterusnya melayakkan pasukan Perak ke suku akhir.


Pasukan Perak yang juara kumpulan B, akhirnya dijinakkan dengan kekalahan tipis (1-0) oleh pasukan Rogul Jadid selaku naib juara kumpulan A.

“Pasukan Perak sebenarnya mampu memberikan saingan yang baik pada malam tersebut. Sedikit kelemahan yang dapat dilihat ialah masih kurang keserasian antara gandingan pemain baru dan pemain lama”. Ujar saudara Mohamad Amirul Fahmi Bin Zulkefli, selaku Ketua Biro Tabung Kebajikan Kesenian dan Riadhah KPIPM sesi kali ini.Walau bagaimanapun, harapan beliau agar pasukan Futsal Perak akan terus menonjol dan mampu memberikan saingan yang lebih hebat pada perlawanan-perlawanan akan datang. Juara Liga Futsal pada malam tersebut dimenangi oleh pasukan Rogul Jadid.

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM