Saturday, November 6, 2010

PEMANDU : "Dulu Aku Kini Ana" menarikKaherah,4 November - Program Pemantapan Dua’t (PEMANDU) siri 1 di bawah seliaan Biro Dakwah dan Tarbiah dengan kerjasama Biro Tabung Kebajikan, Kesenian dan Riadhah telah mengadakan “talk show” yang bertempat di Dewan Syeikh Sya’rawi, Wisma Darul Ridzuan.

Kali ini Unit Pemantapan Dua’t (PEMANDU) membawakan satu tajuk menarik Dulu aku,kini ana”, dengan menampilkan 3 orang panel jemputan yang terdiri daripada seorang graduan,saudara Mohd Khairul Naim bin Sameri dan dua orang graduanita (saudari Suriani binti Sarbani dan saudari Siti Rasyidah bte Mohd Arzemi) yang bakal pulang ke Malaysia.

Saudara Khairul Ashraf bin Mohd Khir,Yang Dipertua Keluarga Pelajar-Pelajar Islam Perak Mesir berkata, “ Program Pemantapan Dua’t (PEMANDU)ini merupakan satu program yang sangat penting bagi membentuk generasi pelapis yang berkualiti, bersifat kepimpinan dan berketerampilan”. Tambahnya lagi, “Program seperti ini dapat membina integriti mahasiswa untuk lebih berani dan berkeyakinan tinggi agar lebih bersedia ketika berhadapan dengan masyarakat di Malaysia kelak”.Dan pada malam tersebut ,Biro Dakwah dan Tarbiah telah mengadakan majlis wada’ sempena meraikan graduanita-graduanita yang telah tamat pengajian diperingkat SARJANA MUDA (BA) dan akan pulang ke Malaysia dalam masa terdekat ini. Sekalung penghargaan buat saudari Hafidah binti Hassan,saudari Mazilah binti Mohd Noor,saudari Hasyimah binti Salleh,dan juga saudari Siti Rasyidah binti Mohd Arzemi.


Semoga program sebegini dapat mengembalikan fokus kita sebelum berdepan imtihan yang akan tiba. Kami doakan agar kepulangan mereka ke tanah air menjadi pelita kepada masyarakat dalam mencari keredhaan Ilahi.

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM