Monday, August 6, 2012

Program GEN-i Pemangkin Generasi Pelapis


KAHERAH, 6 ogos 2012 – baru-baru ini telah berlangsung program GEN-i  dikelolakan di bawah Jabatan Fasilitator (akhawat) KPIPM khas bagi akhawat sahaja. Bersempena bulan yang baik ini , ‘’Ramadhan Kareem’’ moga para peserta merebut peluang ini untuk membuat amal jami’e yang mana diganjarkan  kepada hamba-hamba  Allah yang melakukan amal kebaikan.

Antara objektif yang ditekankan  :

      1.       Menghubungkan ukhwah antara peserta-peserta dan ahli KPIPM.
      2.      Membina kefahaman dan fikrah yang benar tentang Islam.
      3.      Membina generasi pelapis demi kesinambungan survival KPIPM dan PMRAM.

Begitu juga tarbiah atau pendidikan, hasil usaha tarbiah  yang berterusan dapat menghasilkan generasi yang berpengetahuan, berkemahiran malah generasi yang mampu mengharungi apa sahaja denai atau onak duri yang akan dihadapinya. Generasi yang terdidik dengan al-Quran dan as-Sunnah akan menjadi generasi yang berdaya saing untuk terus meletakkan Islam di segala aspek penjuru.

Maka, menjadi tanggungjawab  kepada kita untuk merealisasikan agenda-agenda tarbiah agar generasi masa hadapan terdidik dengan berlandaskan al-Quran dan as-Sunnah serta berkemahiran dan berjiwa kemasyarakatan.

Moga  ia menjadi bekalan akhirat pada para peserta dalam melakukan amal kebajikan ini disamping bertambah pengalaman. para peserta dalam program Gen-i ini  akan dipantau dan dinilai oleh panel yang dilantik oleh Jabatan Fasilitator (akhawat). 

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM