Home » » Kenyataan Rasmi YDP KPIPM

Kenyataan Rasmi YDP KPIPM


Kenyataan Rasmi Yang Dipertua Keluarga Pelajar-pelajar Islam Perak Mesir Berhubung Isu Kemalangan Maut

Berhubung kemalangan maut yang melibatkan salah seorang ahli Keluarga Pelajar-pelajar Islam Perak Mesir pada tarikh 4 April 2010. Mangsa bernama Muhammad Hafizul Husna bin Salehuddin, nombor keahlian KPIPM 1622, nombor kad pengenalan 870509-08-5529, nombor passport A 17657707, nombor keahlian PMRAM 18383

Kemalangan berlaku pada jam 11.10 tengahari, di Jalan Imarah Syurtah, Hayyu Zohor, melibatkan sebuah kereta berjenama Nubira, Daewoo yang merempuh laju motor berjenama Dayun yang dipandu perlahan oleh mangsa.

Beliau kemudiannya dibawa ke Hospital Zahra’ dan disahkan meninggal dunia pada jam 12.20 tengahari.

Segala urusan telah diselesaikan oleh pihak persatuan dengan dibantu oleh Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir (PMRAM), Jabatan Penuntut Malaysia Kaherah (JPMK), waris terdekat beliau, dan beberapa kenalan rapat.

Saya berharap agar semua ahli KPIPM khususnya supaya berhati-hati ketika menunggang motosikal dan berwaspada dalam menjaga keselamatan bersama. Saya juga berharap agar mana-mana pihak yang pernah memberi pinjaman kepada Allahyarham, dan belum dilangsaikan, supaya dapat memaklumkan kepada pihak persatuan secepat mungkin.

Saya juga mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua ahli KPIPM yang banyak membantu dalam menyelesaikan perkara ini, lebih-lebih lagi dalam urusan dengan masyarakat Arab dan pihak polis.

Khairul Asyraf bin Mohd Khir
Yang Dipertua
Keluarga Pelajar-pelajar Islam Perak Mesir
2009/2010
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments :

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

 
Support : UPP KPIPM | PMRAM Cawangan Perak | KPIPM
Copyright © 2011. Laman KPIPM - All Rights Reserved
Template Modify by KPIPM64
Proudly powered by Blogger