Friday, September 10, 2010

Malam Perutusan Hari Raya AidilFitri 1431 Hijrah9 September 2010 – Tanpa kita sedari,kita telah pun berada di akhir bulan yang paling mulia iaitu Ramadhan. Dan kini kita akan bertemu pula dengan bulan yang di janjikan oleh Allah s.w.t bagi meraikan orang-orang yang bersungguh-sungguh dalam bulan Ramadhan iaitu bulan Syawal.

Manusia diperintahkan agar berpesan-pesan dengan kebenaran dan berpesan-pesan dengan kesabaran. Oleh yang demikian,KPIPM dan PMRAM pada tahun ini sekali lagi telah mengatur Majlis Malam Perutusan AidilFitri yang bertempat di Wisma Darul Ridzuan A.

Sementara menunggu untuk mendengar Perutusan Hari Raya AidilFitri,majlis terlebih dahulu dimeriahkan dengan laungan takbir raya yang dikelolakan oleh Skuad Takbir PMRAM.

Pada hari ini juga melihatkan ramai ahli KPIPM dan anak-anak yatim Baitul Hasanah hadir bagi mendengar ucapan dan amanat yang di sampaikan oleh Ustaz Ahmad Taufiq Bin Mohd Dahlan selaku BP angkat PMRAM cawangan Perak dan juga Ustaz Khairul Ashraf Bin Mohd Khir selaku YDP KPIPM.

Terdapat banyak intipati yang berguna di dalam kedua-dua amanat yang telah disampaikan. Antaranya mengenai halatuju sebenar sebagai seorang yang bergelar mahasiswa agar tidak tersasar dari tujuan sebenar di bumi anbiya’ ini. Dan mengingatkan kepada seluruh mahasiswa agar sentiasa menjaga ukhuwah sesama kita. Tambahan lagi kita akan berada di bulan Syawal yang disunatkan untuk kita bermaaf-maafan.

Majlis pada malam ini diserikan lagi dengan beberapa tayangan slide show dan persembahan pentomen yang telah mencuit hati para hadirin. Majlis diakhiri dengan jamuan nasi impit bersama-sama.


Majlis dipengerusikan oleh Ustaz Ibnu Abbas B. Azizuddin


Skuad Takbir Raya PMRAM


Antara ahli Skuad Takbir PMRAMBeberapa babak pentomen yang menghiburkan hatiNo comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM