Wednesday, May 27, 2009

Gunakan Email Groups Dengan Sebaiknya

26 MEI, KAHERAH - Keluarga Pelajar-pelajar Islam Perak Mesir telah bertahun-tahun membuat email groups khusus di bawah persatuan. Ia adalah salah satu saluran untuk berkongsi pendapat, dan menyampaikan maklumat-maklumat persatuan kepada ahli.

Email Group ini ditubuhkan atas satu tujuan yang penting, supaya ahli dapat bersama-sama menerima faedah dan kebaikannya. Namun, sejak kebelakangan ini, terdapat beberapa email yang tidak sepatutnya dihantar, atau melanggar disiplin yang telah difahami bersama.

Berkata tentang masalah ini, Ustaz Hanif bin Musa, Timbalan Yang Dipertua KPIPM, selaku pengelola bahagian email group menasihat ahli agar berhati-hati ketika menghantar email.

Kadangkala, email yang dihantar tidak mencerminkan kita sebagai pelajar agama. Beliau juga mengingatkan, kadangkala terdapat di kalangan kita yang gemar mem"foward" email-email yang sampai kepadanya. Beliau menasihati agar email tersebut dipastikan kebenarannya.

Beliau menambah lagi, manakala email yang berbentuk peribadi, bolehlah dihantar secara peribadi. Manakala email yang berunsurkan lucu, beliau mengharapkan supaya ia tidak keterlaluan sehingga menyebabkan perkara yang tidak diingini berlaku.

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM