Thursday, March 26, 2015

KPIPM FUTSAL NIGHT : Bukti Kesatuan Ahli KPIPM

KPIPM FUTSAL NIGHT

RABU, 18 Mac 2015 : Biro Tabung Kebajikan, Kesenian dan Riadah Keluarga Pelajar-Pelajar Islam Perak Mesir sesi 2014/2015 (BTKKR) telah mengadakan program Futsal Night yang bertempat di Zahra' Sahah II kepada seluruh anak-anak Perak Mesir bagi mengeratkan ukhwah antara satu sama lain di samping mengumpulkan anak-anak Perak di sekitar Kaherah dan juga muhafazah.

Malam Rabu tersebut telah menyaksikan kehadiran lebih 90 orang anak-anak Perak bagi menjayakan program Futsal Night anjuran BTKKR ini. Program yang dijadualkan bermula pada jam 7 malam terpaksa ditangguh sehingga jam 8.30 malam akibat ketiadaan bekalan elektrik di kawasan Sahah Riadi 2, Zahra’, Kaherah. Sebelum perlawanan dimulakan, kesemua anak-anak Perak dibahagikan kepada 10 kumpulan yang disusun mengikut nama pahlawan-pahlawan Melayu lama seperti Tun Perak, Dato’ Sagor, Ngah Ibrahim dan lain-lain.

Kumpulan yang melangkah ke peringkat seterusnya ialah kumpulan Tok Janggut, Dol Said, Dato’ Maharajalela dan Ngah Ibrahim. Kumpulan Dato’ Maharajalela telah menjuarai pertandingan futsal pada kali ini yang berakhir pada jam 12.00 malam. Seterusnya berlangsung penyampaian hadiah kepada semua kumpulan oleh Yang Dipertua Keluarga Pelajar-pelajar Islam Perak Mesir (KPIPM) Sesi 2014/2015, Saudara Muhamad ‘Asri Bin Mohd Salim.

Usai majlis penyampaian hadiah dan sesi bergambar, kesemua anak Perak pulang menaiki pengangkutan yang telah disediakan oleh pihak KPIPM. Terima kasih di atas sokongan dan kerjasama yang diberikan diucapkan kepada semua. Semoga program seperti ini dapat dilangsungkan lagi pada masa yang akan datang.


BERILMU, BERAMAL, IKHLAS
"MEMURNIKAN PEMIKIRAN MELESTARIKAN KESATUAN"

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM