Wednesday, October 23, 2013

Yeop FC Ditabalkan Sebagai Juara

Kaherah, 20 Oktober 2013 – Pasukan Yeop FC yang mewakili KPIPM telah dinobatkan sebagai juara Kejohanan Futsal Piala Ukhuwah PMRAM 2013 baru-baru ini. Perjalanan Yeop FC pada peringkat liga berhasil kerana berjaya melayakkan diri ke peringkat seterusnya apabila menduduki tempat kedua di dalam kumpulan.

Pada peringkat pusingan kalah mati, pasukan Yeop FC akhirnya berjaya memenangi kesemua perlawanan dan seterusnya melayakkan diri ke peringkat akhir. Pada perlawanan akhir, pasukan Yeop FC dipertemukan dengan pasukan Zaqaziq FC yang mewakili DPM Zaqaziq. Pada separuh masa pertama, Yeop FC berada di hadapan dengan mata 1-0 hasil daripada jaringan saudara Ikmal Fikry melalui sepakan jarak jauh.

Kedudukan selesa Yeop FC akhirnya tidak lama apabila pasukan Zaqaziq FC berjaya menyamakan kedudukan sebelum separuh masa pertama tamat. Akhirnya, perlawanan berkesudahan dengan seri dan juara akan ditentukan melalui sepakan penalti. Akhirnya, pasukan Yeop FC dinobatkan sebagai juara dengan penentuan sepakan penalti. Sementara itu, saudara Ikmal Fikry Bin Mah Ali yang merupakan penjaga gol tunggal Yeop FC ditabalkan sebagai pemain terbaik bagi kejohanan tersebut.


“Kami selaku barisan kepimpinan KPIPM merasa bangga diatas pencapaian yang telah ditunjukkan oleh skuad Yeop FC dalam mengharumkan nama KPIPM sekaligus melahirkan mahasiswa yang sihat dan fokus.” Ulas Ustaz Muhammad Hanif selepas ditemuramah.

“BERILMU, BERAMAL, IKHLAS”

“MEMARTABAT KEILMUAN, MEMIMPIN KESATUAN”No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM