Monday, October 7, 2013

PBSA'13 Memberi Semangat Baru

TRONG, 29 Sept- Program bakti siswa Al-Azhar (PBSA'13) telah diadakan di Maahad Tarbiah Islamiyah Batu 8 bermula jam 10 pagi. Program ini bertujuan untuk memberi pendedahan kepada pelajar yang bakal melanjutkan pelajaran ke Universiti Al-Azhar, Mesir bagi sesi baru 2013/2014. Seramai 24 orang ikhwah dan 14 orang akhawat yang telah hadir pada PBSA'13 tersebut bersama ibu bapa.Program bermula dengan majlis perasmian oleh Al-Fadhil Ustaz Hafizuddin Zakaria selaku Pengerusi Ikatan Lepasan Mahasiswa Perak (ILMAM) Perak. 

 Slot Perasmian oleh Ustaz Hafizuddin b. Zakaria


Antara pengisian yang disampaikan adalah berkenaan pengenalan Al-Azhar, KPIPM dan PMRAM serta Taklimat Keselamatan Mesir dan Pengenalan Imtihan Qabul (IQ) daripada wakil persatuan yang hadir pada hari tersebut. Setiap slot yang disampaikan disusuli dengan sesi soal jawab daripada pelajar dan ibu bapa.

"Kami sangat berbesar hati kerana masih ramai pelajar baru yang akan menyambung pelajaran ke Mesir seterusnya memastikan kelangsungan pelajar keluaran Al-Azhar. Diharap kepada pelajar-pelajar ini yang bakal menduduki Imtihan Qabul lulus dengan cemerlang" kata Ustaz Zulhafeez Ahmad Zahidi selaku Pengarah PBSA'13. Program bersurai kira-kira jam 3.00 petang. Slot Pengenalan Al-Azhar oleh Ustazah Nurul Fadhilah bt. Abdul Rahman Slot penerangan Isu Keselamatan Mesir oleh Ustaz Muhammad Kamal b. Faudzi
dan Ustaz Zulhafeez b. Ahmad Zahidi

Sesi soal jawab oleh pelajar dan ibu bapa

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM