Home » » Ehya' Jum'ah: Tazkirah Perdana Bersama Pegawai HEP

Ehya' Jum'ah: Tazkirah Perdana Bersama Pegawai HEP

Kaherah, 24 Oktober 2013 - Keluarga Pelajar-pelajar Islam Perak Mesir telah  meneruskan Program Ehya’ Al-Jum’ah dengan jayanya. Majlis dimulai dengan alunan Qasidah dan diteruskan dengan bacaan Yaasin. Antara yang menarik pada kali ini, KPIPM telah menjemput Yang Berbahagia Al-Fadhil Ustaz Munawir bin Mohamed Noh, Pegawai Hal Ehwal Pelajar Perak Mesir selaku pentazkirah jemputan pada minggu tersebut. Beliau telah berkongsi sedikit sebanyak tentang perihal taqwa serta menghuraikan maksud tersirat berdasarkan kata-kata Saidina Ali R.A.

Beliau juga memberi nasihat kepada seluruh anak-anak Perak yang hadir supaya sentiasa mencari Ilmu yang bermanfaat di bumi Mesir ini dengan bersungguh-sungguh.

“Biarlah Ilmu yang kita timba disini akan dimanfaatkan apabila kita pulang untuk menghadapi masyarakat kelak.”ujar beliau.KPIPM mengucapkan ribuan terima kasih kerana sudi menerima jemputan tersebut dan diharapkan program seperti ini akan terus dilaksanakan pada masa akan datang. Majlis ditutup dengan Kaffaratul majlis dan Surah Al-Asr.
Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments :

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

 
Support : UPP KPIPM | PMRAM Cawangan Perak | KPIPM
Copyright © 2011. Laman KPIPM - All Rights Reserved
Template Modify by KPIPM64
Proudly powered by Blogger