Monday, October 28, 2013

Persediaan Mahasiswi Baru Perak Menghadapi IQ Dipertingkat

Kaherah, 28 Oktober 2013 - Pada 4 Oktober yang lalu, Kelas Intensif Bahasa Arab telah diadakan di Taiping, Perak khusus bagi pelajar-pelajar Perak yang mengambil Imtihan Qabul di Malaysia. Justeru itu, Kelas Intensif IQ bagi 4 orang mahasiswi baru Perak yang telah tiba di Mesir bersama ILMAM Selangor pada 8 Oktober yang lalu juga telah berjalan pada setiap hari bermula sejak awal kedatangan mereka di sini sehingga ke hari ini.. Kelas Intensif ini merupakan persediaan bagi menghadapi Imtihan Qabul yang dijadualkan pada 30 Oktober 2013 ini.

KPIPM  telah berusaha untuk membantu mahasiswi baru ini mengikuti kelas yang telah diadakan di rumah Selangor serta menghantar beberapa orang tenaga pengajar dari kalangan ahli Perak sendiri untuk mengajar mereka di Wisma B. Antara pengisian dalam kelas-kelas tersebut adalah mengenai pendedahan silibus IQ seperti Qiraah, Qawa'id, Muhadathah dan Istima'. Mahasiswi-mahasiswi ini begitu gigih menelaah dan mengulangkaji pelajaran bagi memantapkan diri menghadapi IQ.

Pihak persatuan akan terus membantu dan memberi sokongan kepada mereka dalam menghadapi IQ tidak lama lagi. Harapannya semoga mereka berjaya dengan cemerlang dan dapat meneruskan pengajian ke Universiti Al-Azhar seterusnya melahirkan lebih ramai generasi pelapis Azhari dan menjadi permata yang bakal menyinar kelak.

"MEMARTABAT KEILMUAN, MEMIMPIN KESATUAN"
"BERILMU, BERAMAL, IKHLAS"
No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM