Friday, May 27, 2011

Permohonan Peruntukan Pendidikan Diluluskan Oleh Kerajaan Negeri

KAHERAH, 26 Mei – Pihak pimpinan KPIPM yang diketuai oleh Yang Dipertua, saudara Khairul Ashraf bin Mohd Khir telah mengatur satu perbincangan tertutup bersama Y.B Dato’ Mohammad Zahir.

Di dalam perbincangan yang diadakan di bilik mesyuarat Wisma Nusantara tersebut, terdapat beberapa isu-isu yang dibincangkan bagi bersama-sama mencari jalan keluar demi masa depan bersama.

Perbincangan utama adalah lebih tertumpu kepada soal pendidikan. Saudara Mohamad bin Dollah, Ketua Biro Pelajaran dan Ilmiah telah membentangkan 2 proposal kepada Y.B dato’.

Di antara proposal yang dibentangkan ialah berkenaan permohonan peruntukan kewangan aktiviti tahunan, beberapa alatan dan bahan bacaan pengajian perubatan. Dan satu lagi proposal berkenaan permohonan fasiliti Perpustakaan Syeikh Ismail Adawi.

Kedua-dua proposal tersebut telah diluluskan oleh Y.B Dato’ Mohammad Zahir bin Abdul Khalid yang merupakan Pengerusi Jawatankuasa Pelajaran Negeri Perak.

Isu Imtihan Qabul juga turut dibincangkan bersama Y.B dato’ di dalam memastikan penghantaran pelajar ke Mesir diteruskan pada tahun ini.

“Bagi persatuan yang baru mula bertatih boleh juga menggunakan rumah bagi dijadikan markaz sementara”. Cadang beliau kepada wakil AJKT PERUBATAN Pusat yang hadir bersama ketika diceritakan masalah yang dihadapi oleh mereka.

“Kami amat menghargai kesudian Y.B dato’ meluangkan masa berbincang dan lontaran idea kepada pihak KPIPM”. Ulas Yang Dipertua selepas perbincangan tersebut.

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM