Saturday, October 2, 2010

Program HIKMAT '10 berjalan lancarKAHERAH,30 September - Unit Sambutan Mahasiswa Baru ’10 telah mengadakan Hari Taklimat dan Silaturrahim (HIKMAT '10) khusus untuk mahasiswa/wi baru. Program yang berlangsung selama 3 hari tersebut bermula pada 28 September lalu,diadakan di Dewan Syeikh Sya’rawi,Wisma Darul Ridzuan A.

Program tersebut yang dirasmikan oleh pemangku pengerusi penasihat KPIPM 2010,saudara Muhammad Mujahid bin Ir. Hj. Mohammad Fadzil. Program ini juga telah disertai oleh 72 orang peserta,43 orang ikhwah dan 29 orang akhawat.


Terdapat banyak pengisian dan aktiviti yang diadakan sepanjang program berlangsung. Di antaranya, pengenalan Badan Hisbah,Unit Bait Muslim dan Biah Solehah,kita dan perlembagaan,prospektus Al-Azhar ,kenali PMRAM,Forum,GKB dan banyak lagi.

Segala pengisian ini diatur oleh AJK pelaksana adalah bagi memastikan semua mahasiswa/wi baru dapat menjalani kehidupan di bumi anbiya’ ini. Selain itu,ia juga menjelaskan tujuan wujudnya KPIPM di bumi Mesir ini,iaitu tidak lain dan tidak bukan adalah bagi menjaga kebajikan anak-anak Perak.

Slot terakhir yang dilihat menjadi tumpuan semua peserta iaitu motivasi kecemerlangan. Moga-moga motivasi yang disampaikan oleh saudara Syeikh Mohd Mujahid bin Sikh Nawawi,Naib Setiausaha Agung PMRAM itu menjadi perangsang kepada peserta untuk terus bersemangat menuntut ilmu di bumi yang penuh barakah ini.

Sebelum program berakhiri,semua peserta,AJK pelaksana dan AJKT bersama-sama membacakan doa wehdah sambil berpegangan tangan,sebagai bukti ikatan ukhuwah bersama.

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM