Monday, November 7, 2016

"MB GABUNGAN MENYATUKAN KITA"
MB GABUNGAN MENYATUKAN KITA
KAHERAH, 4 November 2016 Keluaga Pelajar-Pelajar Islam Perak Mesir di bawah anjuran Biro Dakwah dan Tarbiah dan Biro Tabung Kebajikan Kesenian dan Riadah telah mengadakan Muzakarah Berkelompok Gabungan  ikhwah. Ahli yang hadir seramai 80 orang, program ini bertemakan ‘We Are One Family’

Muzakarah berkelompok gabungan ini bertujuan untuk mengukuhkan lagi hubungan di antara ketua dan ahli muzakarah berkelompok di peringkat KPIPM. Selain itu, medium ini digunakan sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan di antara ahli dengan kepimpinan sesi kali ini. Sebelum memulakan program ini, pihak pimpinan telah bertungkus lumus dalam merancang aktiviti dan menyediakan peralatan aktiviti  untuk melancarkan lagi program yang akan dijalankan. Program yang mengambil masa tidak begitu lama namun kesan dan objektifnya sangat memberangsangkan, disamping dapat mengukuhkan ukhwah dalam kalangan ahli, program seperti ini juga dapat mencerdaskan minda dan menyihatkan tubuh badan bersesuaian dengan kalam hukama "akal yang sihat datangnya dari tubuh badan yang sihat" .

Pada jam 8.00 pagi ahli sudah bergerak ke destinasi program iaitu Hadiqah Lotus. Pada jam 9.00 pagi aktiviti sudah dijalankan. Aktiviti yang disusun oleh pihak penganjur kali ini berbentuk riadah sukaneka. Terdapat beberapa acara telah dijalankan antaranya simpul mahabbah, lontaran kasih, duck ping pong dan sebagainya. Pelbagai gelagat dan aksi yang lucu dapat dilihat semasa aktiviti dijalankan dan peserta nampak ceria dan bersuka ria.

Alhamdulillah muzakarah berkelompok ini mendapat sambutan yang menggalakkan dari kalangan ahli dan ianya berjalan denagn lancar. Satu usaha yang baik dirancang oleh pihak pimpinan untuk menghimpunkan ahli KPIPM yang berada di bumi anbiya ini khususnya di Kaherah. Muzakarah berkelompok kali ini mencapai objektif yang telah digariskan oleh pihak penganjur. Program di akhiri dengan ucapan Yang Dipertua KPIPM Ustaz Khairul Naim bin Abd Razak. Seterusnya ucapan dari Pegawai Atase Pendidikan Negeri Perak Ustaz Munawir bin Mohamed Noh.No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM