Tuesday, June 16, 2015

SUNNAH SPORT SWIMMING ACTIVITYISNIN, 15 JUN 2015 - Biro Tabung Kebajikan, Kesenian dan Riadah Keluarga Pelajar-pelajar Islam Perak Mesir sesi 2014/2015 telah mengadakan  aktiviti sukan sunnah  yang diberi nama "Sunnah Sport Swimming Activity" untuk ahli akhawat sahaja bagi menjayakan salah satu kempen di bawah BTKKR KPIPM sesi 2014/2015 iaitu Kempen Take 5. Peserta bertolak dari Wisma Perak ( Baitu Rahman ) pada  jam 8.15 pagi dan tiba di Markaz Syabab Bab As-Sya'riyyah  di Abbasiah pada jam 8.30 pagi. Aktiviti ini telah disertai oleh seramai 36 orang  termasuk beberapa orang ahli dari BKAN Taakhi, iaitu Perlis.

         Sukan ini diadakan adalah untuk mengeratkan ukhuwah dalam kalangan ahli HEWI KPIPM dan menambahkan kecergasan fizikal dan mental  sekaligus merehatkan minda  setelah berakhirnya fasa imtihan bagi ahli Pengajian Islam dan Sains Kesihatan.

         Sukan ini juga adalah satu sukan sunnah yang digalakkan oleh Rasulullah SAW untuk dipelajari selain berkuda dan memanah. Justeru, harapan di peringkat penganjur adalah semoga aktiviti-aktiviti sebegini dapat mengeratkan lagi ukhuwah dalam kalangan ahli serta melahirkan pemudi yang sentiasa cergas dari segi fizikal dan mental seterusnya menjadi lebih kuat untuk meneruskan survival perjuangan Islam dan KPIPM khususnya.

BERILMU, BERAMAL, IKHLAS

“MEMURNIKAN PEMIKIRAN MELESTARIKAN KESATUAN”

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM