Wednesday, June 24, 2015

LAPORAN DISKUSI KITAB SIRI II


DISKUSI KITAB SIRI 2 : KITAB AHDAFUNA AKHTAR QADAYA AL-MUSLIMIN

KAHERAH,12 Jun 2015 –Keluarga Pelajar-pelajar Islam Perak Mesir sesi 2014/2015 di bawah Jabatan Fasilitator telah mengadakan Diskusi Kitab Siri 2 khusus buat mahasiswa dan mahasiswi Tahun 1. Diskusi Kitab Ahdafuna Akhtar Qadaya Al-Muslimin telah diadakan di Dewan Syeikh Idris Al-Marbawi, Baitul Ridzuan. Program ini bermula selepas solat fardhu Maghrib. Diskusi kitab ini telah disampaikan oleh Saudara Amar Arif bin Ahmad Po’aad.

Kitab Ahdafuna Akhtar Qadaya AL-Muslimin ini membincangkan tentang tujuan utama manusia diciptakan di muka bumi Allah ini. Setiap muslim mestilah mengetahui peranan mereka iaitu menyeru kepada kebaikan dan mencegah kepada kemungkaran serta menjadi penerus dalam membawa risalah Nabi Muhammad SAW.

Program ini diakhiri dengan penyampaian cenderahati oleh Yang Dipertua KPIPM sesi 2014/2015, Saudara Mohamad Asri bin Mohd Salim. Pihak penganjur mengharapkan supaya mahasiswa dan mahasiswi dapat mengambil input yang disampaikan dan seterusnya menjadi agen perubah kepada diri sendiri dan masyarakat suatu hari nanti.

"Membumikan Tarbiah Tunjang Generasi Rabbani"
BERILMU, BERAMAL, IKHLAS
"MEMURNIKAN PEMIKIRAN MELESTARIKAN KESATUAN"

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM