Thursday, August 6, 2009

Kemeriahan Di Majlis Perasmian dan Penyerahan Kunci Baitur Ridhwan


KAHERAH, 5 OGOS - Majlis Perasmian Baitur Ridhwan bermula pada jam 6 petang dengan ketibaan para dif kehormat, yang baru sahaja merasmikan Baitur Rahmah.

Para tetamu disambut dengan persembahan Tradisional Arab yang sangat menarik.

Majlis Perasmian pada kali ini telah dipengerusikan oleh Ustaz Muhammad Hafizul Akhbar bin Abd Rahman.

Majlis telah dimulakan dengan nasyid Asma'ul Husna dan Bacaan ayat-ayat suci al Quran oleh Qari Mesir jemputan.

Kemudian ia dimulakan dengan ucapan alu-aluan oleh Yang Dipertua, Ustaz Muhammad Mujahid bin Mohammad Fadzil.

Kemudian, disusuli pula dengan ucapan oleh Ustaz Abdul Mu'izz bin Mohammad, Presiden Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir, sebagai wakil kepada semua mahasiswa/wi di seluruh Mesir.

Majlis diteruskan lagi dengan ucapan Perasmian Rumah Perak Baitur Ridhwan oleh Dato Dr Abdul Rahman bin Hashim selaku Setiausaha Kerajaan Negeri. Majlis Ramah Mesra yang ditangguhkan sebentar tadi, disambung selepas ucapan perasmian ini.

Gimik perasmian telah disempurnakan oleh Tan Sri Dato Seri Haji Harussani bin Zakaria, Mufti Negeri Perak. Upacara penyerahan kunci telah dilaksanakan dengan penyerahan daripada Mr Khaled Awny al Attal kepada Tan Sri Dato Seri Haji Harussani bin Zakaria, kemudian diserahkan kepada Yang Dipertua, Ustaz Muhammad Mujahid bin Mohammad Fadzil.

Majlis diteruskan lagi dengan agenda menandatangani Surat Perjanjian. Majlis Menandatangani Baitur Ridhwan telah disempurnakan oleh Mr Khaled Awny al Attal, Dato' Syeikh Muhd Nor Mansur al Hafiz selaku Setiausaha MAIAMPk, dan Dato Ir Dr Safry Kamal bin Haji Ahmad selaku Pengarah Jabatan Kerja Raya Negeri Perak.

Setelah selesai majlis menandatangi dokumen perjanjian, majlis diceriakan lagi dengan lawatan para tetamu melihat Rumah Perak (Baitur Ridhwan). Kemudian majlis disudahi dengan majlis menjamu selera bersama semua ahli.

Majlis tamat pada jam 8.50 malam.

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM