Friday, April 3, 2009

Program Di Bulan Mac

25-31 Mac, Dato’ Syeikh Mohd Nor Mansor Al Hafiz Kehadiran Pengarah Jabatan Agama Islam beserta rombongan. Tujuan beliau hadir ke bumi Mesir ini bagi menguruskan pembelian rumah Perak yang baru dan memantau proses pembaikan Wisma Darul Ridzuan. Turut hadir bersama beliau Timbalan JKR Negeri Perak dan seorang peguam yang dilantik oleh MAIMPK dalam urusan pembelian rumah baru. Pada 29 haribulan malamnya diadakan Majlis Ramah Mesra bersama beliau.

26 Mac, Muktamar PMRAM kali ke 76 diadakan di Nadi Madinah Nasr Ar-Riadhi. Seramai 40 orang perwakilan dari negeri Perak terdiri daripada 20 orang ikhwah dan 20 orang akhawat menghadiri muktamar tersebut. Di akhir muktamar itu juga tercatat sejarah buat BKAN Perak setelah diumumkan sebagai BKAN terbaik sepanjang sesi pentadbiran PMRAM 2008/09.

30 dan 31 Mac, Program Rabi’ Camp dan KPIPM Cup diadakan di Mukhayyam Daim. Program ini diadakan bertujuan mengumpulkan seluruh ahli KPIPM ikhwah yang berada di seluruh Muhafazah. Suatu kelainanan pembawakan tahun ini dengan tema “Ukhuwah Sempurna, Kejayaan Terbina” . Slot perasmian dimulakan selepas solat Maghrib dirasmikan oleh Al Fadhil Ustaz Abdul Muiz Mohd Presiden Persekutuan Melayu Republik Arab Mesir PMRAM.

Keesokan harinya berlangsung perlawanan Piala KPIPM Cup dan disebelah malamnya diadakan majlis penutup seterusnya penyampaian hadiah dan saguhati kepada setiap kumpulan yang dipertandingkan. Johan KPIPM Cup pada tahun ini disandang kumpulan dari Shoubra dan johan timbang bola takraw adalah kumpulan AJKT KPIPM dan seterusnya diakhiri dengan penyerahan wang ithar .

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM