Home » , , » KENYATAAN BERSAMA YDP BKAN DI MESIR : ISU BERLAKU PENIPUAN BAYARAN ASRAMA DI KAHERAH

KENYATAAN BERSAMA YDP BKAN DI MESIR : ISU BERLAKU PENIPUAN BAYARAN ASRAMA DI KAHERAHKENYATAAN BERSAMA YANG DIPERTUA BADAN KEBAJIKAN ANAK NEGERI (BKAN) DI MESIR

14 JULAI 2015

ISU  BERLAKU PENIPUAN BAYARAN ASRAMA DI KAHERAH


     Mesyuarat Yang Dipertua Badan Kebajikan Anak Negeri (BKAN) pada hari ini yang dipengerusikan oleh Ustaz Muhammad ‘Asri Bin Mohd Salim Yang Dipertua Keluarga Pelajar-pelajar Islam Perak Mesir (KPIPM) sesi 2014/2015 telah mengambil beberapa pertimbangan dalam isu berkenaan dengan dakwaan berlaku penipuan bayaran asrama di Kaherah yang telah tersebar berikutan kenyataan media Kedutaan Besar Malaysia Ke Kaherah dan Palestin bertarikh pada 13 Julai 2015 dan telah mencapai kesepakatan seperti berikut :

1. Badan Kebajikan Anak Negeri (BKAN) menafikan berlaku penipuan sebagaimana yang dilaporkan sepanjang pengurusan BKAN kepada pelajar-pelajar baru ke Mesir setiap tahun. Pengurusan yang dilaksanakan di peringkat BKAN berjalan dengan telus dan dipantau dari semasa ke semasa oleh Yang Dipertua BKAN.

2. BKAN memohon pihak kedutaan agar memberikan penjelasan jelas dan terperinci berkaitan dakwaan yang berlaku. Justeru kenyataan umum yang dikeluarkan itu telah menimbulkan pelbagai persepsi yang kurang baik kepada BKAN dan telah mewujudkan suasana yang tidak selesa dalam kalangan ahli BKAN terutama di laman-laman sosial.

3. BKAN bersetuju akan menyusun satu pertemuan khas dengan pihak Duta Besar Malaysia ke Kaherah dan Palestin untuk menuntut penjelasan lanjut berkaitan perkara tersebut.

4. BKAN menasihatkan seluruh ahli agar bertenang dan tidak menimbulkan sebarang provokasi di laman-laman sosial dan tidak mengambil tindakan melulu.

ANAS BIN MOHD BHUKHARI   (YANG DIPERTUA BKASM)
MOHAMMAD BIN MOHAMAD ZIN  (YANG DIPERTUA KPKM)
SYAHID SYAMIL BIN RAMLI  (YANG DIPERTUA BKMIP)
USAMAH BIN ARIS    (YANG DIPERTUA BKPJM)
AHMAD RABBANI BIN ISMAIL   (YANG DIPERTUA BKKIMM)
AHMAD WALIYUDDIN BIN JOHARI  (YANG DIPERTUA KPT)
MOHD JASRY RAIMY BIN JOHARI  (YANG DIPERTUA BKPPPM)
MUHAMMAD ‘ASRI BIN MOHD SALIM  (YANG DIPERTUA KPIPM)
MUHAMMAD YASIN BIN AWANG  (YANG DIPERTUA BKAWM)
AHMAD MAHIR BIN C. NASRUDDIN  (YANG DIPERTUA KPP)
MOHD SHAFIQ BIN MOHD NASER  (YANG DIPERTUA MKKK)

#BersamaBersatu
#Satu_Fikrah_Satu_Amal

BERILMU, BERAMAL, IKHLAS
"MEMURNIKAN PEMIKIRAN MELESTARIKAN KESATUAN"

Jika Anda menyukai Artikel di blog ini, Silahkan klik disini untuk berlangganan gratis via email, dengan begitu Anda akan mendapat kiriman artikel setiap ada artikel yang terbit di Creating Website

0 comments :

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

 
Support : UPP KPIPM | PMRAM Cawangan Perak | KPIPM
Copyright © 2011. Laman KPIPM - All Rights Reserved
Template Modify by KPIPM64
Proudly powered by Blogger