Friday, May 21, 2010

Majlis Khatam Al-Quran


KAHERAH 20 MEI : Majlis Khatam Al-Quran telah diadakan dibawah kendalian Biro Dakwah dan Tarbiah bertempat di Dewan Syeikh Sya'rawi, Wisma Darul Ridzuan. Majlis bermula selepas solat Maghrib dengan bacaan Yaasin yang dipimpin oleh Al-Fadhil Ust Ibnu Abbas bin Azizuddin. Majlis kemudiaannya diteruskan lagi dengan tazkirah mingguan yang disampaikan oleh Al-Fadhil Ust Mohd Tajul Urus bin Mohd Khariry.
Antara pengisian yang disampailan oleh beliau adalah menjadi lumrah manusia ini diuji dan setiap ujian mempunyai nilaian tertentu disisi ALLAH SWT. Beliau juga memberi saranan agar dapat sentiasa sabar dalam menghadapai pelbagai variasi ujian yang datang menjengah.
Selepas solat Isya' majlis Khatam Al-Quran dimulakan, Alhamdulilah kehadiran anak-anak Perak dalam menjayakan program tersebut boleh dibanggakan. Ini sebagai satu bukti bahawa anak-anak Perak Mesir masih lagi mampu memberi komitmen yang sepenuhnya biarpun masing-masing sibuk dengan peperiksaan. Majlis tersebut tamat pada jam 11.45 malam dengan jamuan yang telah disediakan.

No comments:

Post a Comment

MAKLUMAN | PEMANGKUAN JAWATAN JURUAUDIT KPIPM SESI 2019/2020

MAKLUMAN | PEMANGKUAN JAWATAN JURUAUDIT KPIPM SESI 2019/2020 Jabatan Bendahari Kehormat KPIPM sesi 2019/2020 🔰 Berikut merupakan pemakluman...