Saturday, February 21, 2009

Sri Kandi's Day Meriah

KAHERAH, 15 Februari 2009- Seramai 57 orang siswi KPIPM dari pelbagai muhafazah telah menyertai program Sri Kandi’s Day di bawah anjuran Ketua Hewi Keluarga Pelajar-pelajar Islam Perak Mesir (KPIPM) yang telah berlangsung selama dua hari. Hari pertama program tersebut telah diadakan di Dewan Solah Al-Masri, Badan Kebajikan Pelajar Pulau Pinang Mesir (BKPPPM).

Objektif diadakan program ini adalah untuk memupuk kesedaran mahasisiwi peri pentingnya penjagaan wanita dari sudut Islam dan sains serta memberi pendedahan awal kepada mahasisiwi berkenaan penjagaan anak dan keluarga. Di samping itu, ia juga bertujuan mengeratkan hubungan silaturrahim dan mencungkil bakat terpendam di kalangan ahli hewi KPIPM.

Majlis perasmian dimulakan dengan ucapan pengarah program, Ustazah Nur Mashithah binti Sidek dan diakhiri dengan ucapan perasmian yang disampaikan oleh Naib Pengerusi Hewi PMRAM, Ustazah Nor Faizah binti Mad Ali. Pelbagai slot telah dibentangkan sepanjang berlangsungnya program tersebut. Di antara slot yang menarik adalah “Penjagaan Bayi dan Ibu Bersalin”, “Dirimu Amat Berharga”, “Dilema Wanita”, dan “Halawatul Iman”. Program tersebut berakhir pada jam 10.00 malam.

Srikandi's Day diteruskan lagi pada hari kedua di Muqayyam Daim. Pelbagai acara menarik telah diadakan seperti Bola Baling,Treasure Hunt, dan Sukaneka. Para peserta mengambil peluang ini untuk mencungkil bakat-bakat terpendam di kalangan mereka. Tepat jam 12.00 tengahari, majlis penutup dan majlis penyampaian hadiah diadakan dan majlis berakhir pada jam 1.00 petang.

No comments:

Post a Comment

Gambar Kenangan

Taqwim KPIPM

TV PMRAM